„Zdravý a výživný začátek dne“: odborník na výživu doporučil třísložkovou snídani

Tento recept používá kombinaci mléka a vody.

Ovesná kaše je skvělou volbou k snídani / foto depositphotos.com

Miska horké ovesné kaše je rychlá a snadná snídaně, zejména pokud si člověk hlídá své zdraví a postavu.

„Ovesná kaše je zdravý a výživný způsob, jak začít den. O tom, jaký oves je nejlepší používat a jaký způsob vaření je nejzdravější, se však vedou rozsáhlé debaty,“ řekla pro Express Victoria Taylorová, odbornice na výživu z British Heart Foundation.

Podle ní existuje několik druhů ovesných vloček, takže si každý může vybrat variantu podle sebe.

„Bez ohledu na typ, tvar nebo velikost jsou všechny ovesné kaše celozrnné a všechny obsahují rozpustnou vlákninu zvanou beta-glukan, která může pomoci snížit hladinu cholesterolu, pokud jí ve zdravé stravě konzumujete 3 g a více denně. Porce 40 g ovesné kaše obsahuje 2 g beta-glukanu,“ zdůraznil Taylor.

Britský šéfkuchař Tom Kerridge se podělil o svůj jednoduchý recept na ovesné vločky se třemi složkami a chutnou polevou.

„Ovesná kaše je pro vás velmi dobrá, ale pokud vám připadá trochu mdlá, vyzkoušejte některou z mých lahodných polev,“ uvedl kuchař.

Jeho metoda je unikátní v tom, že při přípravě kombinuje mléko a vodu. Výsledkem je vynikající chuť s menším množstvím kalorií.

K přípravě vezměte:

  • ovesné vločky – 50 g;
  • voda – 400 ml;
  • mléko – 135 ml.

V případě potřeby můžete přidat také 50 g malin, 1,5 lžíce kokosového cukru a jednu lžíci nasekaných pistácií.

Na začátek předehřejte troubu na 200C/ventilátor 180C/plyn 6. Plech vyložte naolejovaným pergamenem na pečení, abyste si vytvořili základ pro kaši.

Rozprostřete ovesnou kaši a pečte 10 minut – měla by být zlatohnědá a křupavá.

Opečené ovesné vločky přendejte do hrnce, přidejte vodu a mléko a čtyři až pět minut zahřívejte. Občas promíchejte, směs by měla zhoustnout.

Rozmixujte maliny s kokosovým cukrem a přidejte je do kaše. Při podávání ozdobte pistáciemi.

Co si připravit k snídani

Známá odbornice na vaření Mary Berryová prozradila, jak připravit „dokonalý čajový chléb“ k snídani. Je vynikající podávaný namazaný máslem nebo džemem.

Případně si můžete připravit rychlé třísložkové francouzské palačinky.

Se správným receptem si dezert můžete vychutnat i k snídani. Odbornice na dětskou výživu a spisovatelka Romina Bertinazzo se o tento dort podělila ve své kuchařce „Chutné bříško“.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Agama Kočičínská (Physignathus cocincinus)

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: