Takhle budete vařit jen vy: tajemství dokonalé polévkové smaženice bylo odhaleno

Prozradíme vám, co je to vlastně polévkový předkrm a proč byste s ním neměli zacházet nedbale.

Každá hospodyňka zvládne připravit chutný předkrm / depositphotos.com

Stir-fry se nazývá vložená zelenina (obvykle cibule a mrkev), která dodá masovému vývaru zvláštní jedinečnou chuť. Kromě toho polévka se smažením vypadá krásněji než bez něj, ale jen pokud se recept povede. My vám prozradí, kolik polévkové jíšky připravit a jakou jíšku doporučují zkušené hospodyňky.

Jak nejlépe připravit polévkovou pečeni – ideální volba

Je známo, že kvalita zeleniny a doba vaření určují kvalitu samotné polévkové smaženice, a tedy i výsledného pokrmu. Mnoho hospodyněk si k přípravě smaženice bere obyčejný rafinovaný slunečnicový olej bez zápachu. Pokud však chcete, aby byl vývar sytější, použijte máslo nebo sádlo.

Ne všechny hospodyňky také vědí, kolik polévkové jíšky osmažit a v jakém pořadí rozložit zeleninu. Zkušené kuchařky tvrdí, že existují pouze dvě úspěšné možnosti:

  • Vařte zeleninu současně;
  • nejprve mrkev.

Cibuli můžete vložit jako první pouze v případě, že chcete dosáhnout výrazné chuti a křupavosti. Co se týče času, 5-10 minut stačí k tomu, abyste připravili chutné smažené jídlo.

Pokud jste vzali v úvahu všechna pravidla a máte hotovou pečeni na polévku, kdy ji přidat, je osobní záležitostí každé hostitelky. Nejlepší je však udělat to až nakonec, 3-5 minut před koncem vaření polévky, aby se zelenina nerozvařila a nerozpadla na molekuly.

Omáčka na polévku s rajčatovým protlakem – možnosti vaření

Složení: 1:

  • mrkev – 1 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • rajčatový protlak – 1 balení;
  • voda, sůl, pepř.

Mrkev oloupeme, omyjeme, nastrouháme a dáme na rozehřátou pánev vymazanou rostlinným olejem. Za stálého míchání smažte 5 minut, poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte další 2-3 minuty. Rajčatový protlak zřeďte vodou a tuto směs nalijte do pánve. Osolíme, opepříme, promícháme, počkáme 1-2 minuty, až boršč zhoustne, a vlijeme ho do polévky.

Také snadná příprava a pepřová polévka míchaná – Tuto variantu pasty připravíte tak, že při smažení mrkve k ní přidáte na proužky nakrájenou papriku a obě zeleniny společně podusíte.

Zkušení kuchaři navíc tvrdí, že. polévkové smažení bez mrkve – je neméně chutná pasta než ta klasická. Můžete v ní jednoduše osmažit cibuli s rajčatovým protlakem, přidat do ní pepř nebo se obejít bez něj. Nebude zbytečné nasekat bylinky – pak bude váš první pokrm ještě chutnější a zdravější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Agama Kočičínská (Physignathus cocincinus)

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: