Prozradíme vám, co je to vlastně polévkový předkrm a proč byste s ním neměli zacházet nedbale.
Každá hospodyňka zvládne připravit chutný předkrm / depositphotos.com
Stir-fry se nazývá vložená zelenina (obvykle cibule a mrkev), která dodá masovému vývaru zvláštní jedinečnou chuť. Kromě toho polévka se smažením vypadá krásněji než bez něj, ale jen pokud se recept povede. My vám prozradí, kolik polévkové jíšky připravit a jakou jíšku doporučují zkušené hospodyňky.
Jak nejlépe připravit polévkovou pečeni – ideální volba
Je známo, že kvalita zeleniny a doba vaření určují kvalitu samotné polévkové smaženice, a tedy i výsledného pokrmu. Mnoho hospodyněk si k přípravě smaženice bere obyčejný rafinovaný slunečnicový olej bez zápachu. Pokud však chcete, aby byl vývar sytější, použijte máslo nebo sádlo.
Ne všechny hospodyňky také vědí, kolik polévkové jíšky osmažit a v jakém pořadí rozložit zeleninu. Zkušené kuchařky tvrdí, že existují pouze dvě úspěšné možnosti:
- Vařte zeleninu současně;
- nejprve mrkev.
Cibuli můžete vložit jako první pouze v případě, že chcete dosáhnout výrazné chuti a křupavosti. Co se týče času, 5-10 minut stačí k tomu, abyste připravili chutné smažené jídlo.
Pokud jste vzali v úvahu všechna pravidla a máte hotovou pečeni na polévku, kdy ji přidat, je osobní záležitostí každé hostitelky. Nejlepší je však udělat to až nakonec, 3-5 minut před koncem vaření polévky, aby se zelenina nerozvařila a nerozpadla na molekuly.
Omáčka na polévku s rajčatovým protlakem – možnosti vaření
Složení: 1:
- mrkev – 1 ks;
- cibule – 1 ks;
- rajčatový protlak – 1 balení;
- voda, sůl, pepř.
Mrkev oloupeme, omyjeme, nastrouháme a dáme na rozehřátou pánev vymazanou rostlinným olejem. Za stálého míchání smažte 5 minut, poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte další 2-3 minuty. Rajčatový protlak zřeďte vodou a tuto směs nalijte do pánve. Osolíme, opepříme, promícháme, počkáme 1-2 minuty, až boršč zhoustne, a vlijeme ho do polévky.
Také snadná příprava a pepřová polévka míchaná – Tuto variantu pasty připravíte tak, že při smažení mrkve k ní přidáte na proužky nakrájenou papriku a obě zeleniny společně podusíte.
Zkušení kuchaři navíc tvrdí, že. polévkové smažení bez mrkve – je neméně chutná pasta než ta klasická. Můžete v ní jednoduše osmažit cibuli s rajčatovým protlakem, přidat do ní pepř nebo se obejít bez něj. Nebude zbytečné nasekat bylinky – pak bude váš první pokrm ještě chutnější a zdravější.