Správně uvařené zelí tvoří polovinu chuti vašeho pokrmu. My vám poradí, jak si s ním poradit během několika minut.
Jak uvařit dokonalé zelí pro plněné zelí / foto depositphotos.com
Plněné zelí – tradiční pokrm v mnoha rodinách. S nádivkou zvláštní potíže u hostesek nevznikají, ale měkké a pružné zelí na plněné zelí není pro každého.
Dříve jsme vám řekli, jak připravit rychlé líné plněné zelí, a dnes vám odhalíme všechna tajemství, jak správně připravit zelné listy na plněné zelí.
Zelí je základem plněné kapusty. Dokonale tvarované plněné zelí vznikne pouze ze správně uvařených listů. Přestože hospodyňky nejčastěji vaří zelí na plněné zelí v hrnci, lze ho snadno připravit i v troubě a dokonce i v mikrovlnné troubě.
Zelí na plněné zelí v mikrovlnné troubě – všestranný šikovný hack
Schopnost správně uvařit zelné listy v hrnci přichází se zkušenostmi. Začátečníci v kuchařském umění se okamžitě setkávají s otázkou, jak dlouho vařit zelí pro plněné zelí. Na tuto otázku však neexistuje správná odpověď, protože doba vaření závisí na odrůdě a velikosti zelí. Pokud nechcete stát u hrnce a uvažovat o vařících se listech, vařte zelí v mikrovlnné troubě.
Proveďte kroky v následujícím pořadí:
- vyberte zelí o hmotnosti 1-1,5 kg;
- omyjte ho, odstraňte hlávky a suché a zažloutlé horní listy;
- vložte zelí do polyethylenového sáčku nebo pečicího rukávu, udělejte do něj vidličkou několik otvorů, aby mohla unikat pára, a vložte ho do mikrovlnné trouby;
- zvolte maximální výkon funkce ohřevu na vašem přístroji, nastavte časovač na 7 minut, předpokládejte výkon mikrovlnné trouby 1000 W;
- Po zaznění zvukového signálu mikrovlnné trouby můžete zelí vyjmout, nechat několik minut vychladnout a začít oddělovat listy.
Zaručujeme vám, že po tomto rychlém triku se už nikdy nevrátíte k hrncové metodě.