Výživné a chutné meteoritové sladkosti – recept

Meteoritové cukroví si doma připravíte poměrně rychle.

Domácí sladkosti lze vyrobit ze směsi ořechů / screenshot

Doma si můžete snadno vyrobit chutné a vydatné bonbony Meteorit (lze je také nazvat dorty), které byly oblíbené v sovětských dobách.

Tento dezert se vyráběl až v druhé polovině minulého století, vyráběl se z ořechů nebo semínek.

Takové sladkosti si můžete snadno vyrobit doma – nepotřebujete k tomu mnoho surovin ani času.

Jak vyrobit cukroví s vlašskými ořechy – recept na dezert ze SSSR

Ingredience: ořechy, ořechy, ořechy, ořechy, ořechy:

  • Opražené vlašské ořechy (můžete přidat lískové ořechy, mandle, arašídy) – 300 gramů;
  • 1 vaječný bílek (asi 60 gramů);
  • moučkový cukr – 70 g;
  • Vanilkový cukr podle chuti;
  • Hořká čokoláda – 200 g.

Domácí cukroví lze vyrobit ze směsi ořechů / snímek obrazovkyCukroví doma lze vyrobit ze směsi ořechů / screenshot

Jak vyrobit meteoritový dort

Ořechy rozemelte v mixéru. Neměly by být příliš jemné.

Ořechy na cukroví by neměly být nasekané příliš najemno / snímek obrazovkyOřechy na cukroví by se neměly sekat příliš nahrubo / screenshot

V hrnci se silným dnem smíchejte bílky, moučkový a vanilkový cukr, přidejte většinu ořechů a vše pošlete na plotnu na střední teplotu. Směs nechte na ohni asi 10 minut a neustále míchejte. Poté do hrnce nasypte zbytek ořechů a důkladně promíchejte. Dbejte na to, aby směs byla homogenní.

Ořechy by se měly při výrobě cukroví přidávat ve dvou fázích / snímek obrazovkyOřechy by se při výrobě cukroví měly přidávat ve dvou fázích / snímek obrazovky

Plech nebo desku na pečení vyložte pergamenem. Na pergamen dávejte lžící porce ořechů, abyste vytvořili Meteority. Poté ořechovou směs vložte na 10 minut do chladničky.

Během této doby rozpusťte čokoládu ve vodní lázni.

Z ořechové hmoty vytvarujte bonbóny, vidličkou je namočte do rozpuštěné čokolády a položte je na pergamen.

Ořechová hmota by měla být namočená v čokoládě / screenshotOřechová hmota musí být namočená v čokoládě / screenshot

Po ztuhnutí čokolády lze dezert konzumovat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Agama Kočičínská (Physignathus cocincinus)

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: