V jakém hrnci vařit brambory a zda je přikrýt pokličkou: ovlivňuje to chuť brambor

Uvařit bramborovou kaši nebo brambory do saka není obtížné, pokud znáte všechny nce.

Jak uvařit bramborovou kaši a brambory v rondonu – tipy / depositphotos.com

Zdá se, že není nic jednoduššího než uvařit brambory, ale ne – tak snadný, na první pohled, proces, má své nce. Málokterý náš krajan ví, jak uvařit brambory na kaši nebo do kopečku, aby to dopadlo opravdu chutně.

Jak uvařit bramborovou kaši

K vaření bramborové kaše lze použít oloupané brambory, ale je důležité vědět, jak brambory v hrnci vařit, respektive z jakého materiálu nádobu použít, aby se „nezabila“ chuť kořenové zeleniny. Zkušení kuchaři tvrdí, že pro přípravu takové přílohy existuje pouze jedna optimální možnost – smalt.

Nepochybujte ani o tom, zda můžete vařit brambory ve smaltovaném hrnci, pokud máte v domácnosti jen takové nádobí. Klidně si ho vezměte, ale dbejte na to, aby vzdálenost od vody k poklici byla asi 3 cm. To umožní, aby se brambory řádně uvařily, udržely si teplotu a nerozpadly se.

Nezapomeňte také, zda je třeba brambory při vaření přikrýt – ano, měli byste to vždy a nutně udělat, protože díky této technologii se uvaří rychleji a zachovají si všechny své užitečné vlastnosti. Před koncem vaření pokličku neodstraňujte – přímo tím ovlivníte chuť přílohy.

Jak uvařit brambory ve slupce

Brambory vařené ve slupce si oblíbilo mnoho náš krajan – mají jedinečnou chuť.

jemnou strukturu, vůni a chuť. Předpokládá se, že věda o tom, jak vařit brambory v kabátku, nevyžaduje žádné zvláštní znalosti, ale není to pravda. Aby hlízy zůstaly neporušené, nepopraskaly a nebyly příliš škrobnaté, je třeba dbát na základní pravidla.

Za prvé, zpočátku je lepší zvolit odrůdu, ve které není škrob, jinak to při večeři určitě pocítíte. Za druhé, kořenovou zeleninu můžete před vařením propíchnout vidličkou – tím získáte záruku, že se brambory nerozpadnou.

Vezměte v úvahu, zda můžete vařit brambory v hliníkovém hrnci – kuchaři se domnívají, že na rozdíl od pravidel, jak vařit brambory na kaši, neexistuje zákaz nádob z tohoto materiálu pro vaření brambor na kaši. Jediná nce může vzniknout se stavem samotného hrnce – pokud kořenovou zeleninu před vařením špatně umyjete a důkladně neodstraníte nečistoty, všechny tyto usazeniny pak zůstanou na vnitřních stěnách nádoby a samozřejmě se dostanou pod slupku brambor. Pokud se tedy chystáte vařit brambory v saku, nezapomeňte je umýt kartáčkem.

V případě, že se brambory v bramborách objeví, je třeba je vyčistit:

Další tajemství se skrývá ve vodě – měli byste do ní nalít tolik tekutiny, kolik potřebujete, aby pokryla brambory asi na 2 prsty. Mimochodem, na základě stejné logiky byste měli vybrat správný hrnec – brambory by v něm neměly plavat. Kořenové plodiny je lepší položit těsně, ale tak, aby nebyly přeplněné. Po provedení všech těchto kroků by se brambory měly položit na sporák a voda by se měla přivést k varu. A teprve po uvaření ztlumte oheň na minimum a hrnec přikryjte pokličkou. Právě tento sled úkonů vám zajistí dokonalý pokrm.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Agama Kočičínská (Physignathus cocincinus)

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: