Proč se zrazy rozpadají: rozpis chyb a osvědčený recept

Jak uvařit zrazy, aby se povedly hned napoprvé – dozvíte se v článku My.

Chutné bramborové zrazy – hlavní tajemství / depositphotos.com

Bramborové zrazy lze připravit s různými náplněmi – s mletým masem, s masem, s houbami, se zelím a tak dále a tak dále. Hlavním problémem, se kterým se potýká mnoho hospodyněk, je, že zrazy při smažení praskají a rozpadají se. My zjistil, jaké je tajemství tohoto pokrmu a jak ho správně připravit.

Dříve jsme hovořili o tom, proč by se do boršče měl přidávat ocet.

Bramborové zrazy dopadnou, ale rozpadnou se – důvody

Od pohledu se zdá, že uvařit bramborové zrazy není složité – je třeba z bramborové kaše vytvarovat placičku, do ní dát náplň, okraje utěsnit a zrazy usmažit na pánvi. Během smažení se však pokrm může rozpadnout – důvody jsou následující:

  • Druh brambor není vhodný pro přípravu bramborové kaše;
  • kaše je příliš řídká – nelze z ní správně vytvarovat placky;
  • bramborová kaše je příliš suchá – způsobuje praskliny;
  • brambory nejsou uvařené.

Poslední bod je obzvláště zajímavý. Skrývá se v něm jedno z hlavních tajemství dokonalých zrazenin – brambory by se měly uvařit v kabátku a teprve potom rozmačkat. Kromě toho byste do bramborové hmoty neměli přidávat mléko, ale 2-3 lžíce mouky neuškodí – hmotu „slepí“.

Bramborové zrazy – recept s mletým kuřecím masem

Tento pokrm je velmi křehký a šťavnatý, pokud dodržíte technologii přípravy. Je lepší podávat ho se zakysanou smetanou.

K přípravě bramborových zrazů budete potřebovat:

  • brambory – 600 gr;
  • kuřecí řízek – 250 g;
  • vejce – 1 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • pšeničná mouka – 2 polévkové lžíce;
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
  • strouhanka – 100 gr;
  • sůl, pepř – podle chuti.

Brambory omyjeme, uvaříme je ve slupce, dokud nejsou hotové. Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme. To vše osmahneme na pánvi dozlatova a poté proměníme v mleté maso. Dochutíme solí a pepřem.

Ještě horké brambory oloupejte a rozmačkejte zeleninu. Přidejte mouku, vejce, sůl a pepř a promíchejte. Z bramborové kaše vytvarujte placku, do jejího středu dejte 1 lžíci náplně a zrazu vytvarujte oválný tvar. Obalíme ve strouhance a smažíme na rostlinném oleji dozlatova.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Agama Kočičínská (Physignathus cocincinus)

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: