Tento výrobek obsahuje méně nasycených tuků a omega-3 mastných kyselin.
Co je dobré jíst pro zdraví srdce / foto depositphotos.com
Ne všechny bílkoviny jsou pro udržení zdraví srdce stejné. Tento zdroj bílkovin může pomoci snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění, píše server eatingwell.com s odkazem na vyjádření odborníků.
„Vaše tělo potřebuje bílkoviny k tvorbě a obnově svalů. Srdce je také sval, takže konzumace správných bílkovin může pomoci udržet vaše srdce zdravé a snížit riziko srdečních onemocnění,“ uvedla kardioložka Kimberly Campbellová.
Bílkoviny č. 1 pro zdraví srdce
Odborníci se shodují na tom, že bílkovinou číslo jedna pro zdraví srdce jsou ryby.
„Středomořská strava je jednou z nejlepších diet pro zdraví srdce. Zahrnuje bílkoviny z mořských plodů, které mají vysoký obsah omega-3 mastných kyselin a nízký obsah nasycených tuků,“ říká kardioložka Mary Greenová.
Poukazuje na to, že ryby mají obvykle nižší obsah nasycených tuků než jiné živočišné bílkoviny, jako je hovězí nebo vepřové maso, a obsahují omega-3 mastné kyseliny, což je druh polynenasycených tuků úzce spojovaných s prospěšností pro zdraví srdce.
„Omega-3 mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu, mohou také pomáhat snižovat riziko ischemické choroby srdeční. Tělo si omega-3 mastné kyseliny nedokáže vyrobit. Losos, tuňák, sardinky a makrela jsou druhy ryb s nejvyšším obsahem omega-3,“ uvedl Campbell.
Připomeňme, že již dříve nová studie ukázala, která ryba je zdravější – makrela nebo losos.