Kardiologové označili bílkovinu č. 1 pro zdraví srdce

Tento výrobek obsahuje méně nasycených tuků a omega-3 mastných kyselin.

Co je dobré jíst pro zdraví srdce / foto depositphotos.com

Ne všechny bílkoviny jsou pro udržení zdraví srdce stejné. Tento zdroj bílkovin může pomoci snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění, píše server eatingwell.com s odkazem na vyjádření odborníků.

„Vaše tělo potřebuje bílkoviny k tvorbě a obnově svalů. Srdce je také sval, takže konzumace správných bílkovin může pomoci udržet vaše srdce zdravé a snížit riziko srdečních onemocnění,“ uvedla kardioložka Kimberly Campbellová.

Bílkoviny č. 1 pro zdraví srdce

Odborníci se shodují na tom, že bílkovinou číslo jedna pro zdraví srdce jsou ryby.

„Středomořská strava je jednou z nejlepších diet pro zdraví srdce. Zahrnuje bílkoviny z mořských plodů, které mají vysoký obsah omega-3 mastných kyselin a nízký obsah nasycených tuků,“ říká kardioložka Mary Greenová.

Poukazuje na to, že ryby mají obvykle nižší obsah nasycených tuků než jiné živočišné bílkoviny, jako je hovězí nebo vepřové maso, a obsahují omega-3 mastné kyseliny, což je druh polynenasycených tuků úzce spojovaných s prospěšností pro zdraví srdce.

„Omega-3 mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu, mohou také pomáhat snižovat riziko ischemické choroby srdeční. Tělo si omega-3 mastné kyseliny nedokáže vyrobit. Losos, tuňák, sardinky a makrela jsou druhy ryb s nejvyšším obsahem omega-3,“ uvedl Campbell.

Připomeňme, že již dříve nová studie ukázala, která ryba je zdravější – makrela nebo losos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Agama Kočičínská (Physignathus cocincinus)

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: